House Desmedt

  • 1402 DES web 08
  • 1402 DES web 07
  • 1402 DES web 06
  • 1402 DES web 05
  • 1402 DES web 04
  • 1402 DES web 03
  • 1402 DES web 02
  • 1402 DES web 01
1402 DES web 01 1402 DES web 02 1402 DES web 03 1402 DES web 04 1402 DES web 05 1402 DES web 06 1402 DES web 07 1402 DES web 08
  • 1402 DES web 01
  • 1402 DES web 02
  • 1402 DES web 03
  • 1402 DES web 04
  • 1402 DES web 05
  • 1402 DES web 06
  • 1402 DES web 07
  • 1402 DES web 08

info

client
Desmedt - Bergmans
location
Aarschot
surface
185 m²
period
2014 - 2017
phase
Completed
photography
Linde Raedschelders

Description

  • nl
  • fr
  • en

Deze Art Deco-éénsgezinswoning uit de jaren ’50 krijgt een update qua technieken: gecontroleerde ventilatie, hergebruik van regenwater en doorgedreven isolatie. De bestaande gevelsteen wordt weggebroken zodat langs de buitenzijde geïsoleerd kan worden. Daarna worden de gevels opnieuw bekleed met baksteen, onderbroken met horizontale prefab betonstroken die het oorspronkelijke karakter van de woning in herinnering brengen.

De zolderverdieping wordt verhoogd en verruimd met twee dakkapellen. Bijbouwsels worden verwijderd maar buiten deze vereenvoudiging blijft het woonvolume intact. De oorspronkelijke houten trap bezit voldoende charme om te behouden en om daarrond de ruimtes te organiseren.

De volledig beglaasde achterwand opent naar een vergroot terras. De geborgenheid van de ommuurde tuin krijgt als contrapunt het dakterras dat aansluit op de leeskamer op de eerste verdieping. Daar ontvouwt zich een wijds panorama, het uitzicht op het historisch centrum van Aarschot tot aan de Demer verruimt – zoals het lezen van een goed boek – de blik.

info

client
Desmedt - Bergmans
location
Aarschot
surface
185 m²
period
2014 - 2017
phase
Completed
photography
Linde Raedschelders