Wijkgezondheidscentrum De Central

  • 1704 BIE plannen web 0000 1704 BIE pl220818 UD plan 2 web 1
  • 1704 BIE plannen web 0001 1704 BIE pl220818 UD plan 1 web
  • 1704 BIE plannen web 0002 1704 BIE pl220818 UD plan gelijkvloers web
  • 1704 BIE 0004 6
  • 1704 BIE 0004 5
  • 1704 BIE 0003 4
  • 1704 BIE 0002 3
  • 1704 BIE 0001 2
  • 1704 BIE 0000 1
1704 BIE 0000 1 1704 BIE 0001 2 1704 BIE 0002 3 1704 BIE 0003 4 1704 BIE 0004 5 1704 BIE 0004 6 1704 BIE plannen web 0002 1704 BIE pl220818 UD plan gelijkvloers web 1704 BIE plannen web 0001 1704 BIE pl220818 UD plan 1 web 1704 BIE plannen web 0000 1704 BIE pl220818 UD plan 2 web 1
  • 1704 BIE 0000 1
  • 1704 BIE 0001 2
  • 1704 BIE 0002 3
  • 1704 BIE 0003 4
  • 1704 BIE 0004 5
  • 1704 BIE 0004 6
  • 1704 BIE plannen web 0002 1704 BIE pl220818 UD plan gelijkvloers web
  • 1704 BIE plannen web 0001 1704 BIE pl220818 UD plan 1 web
  • 1704 BIE plannen web 0000 1704 BIE pl220818 UD plan 2 web 1

info

client
Wijkgezondheidscentrum de Central vzw
location
Kessel-lo, Leuven
surface
366 m2 m²
period
2017 - 2022
phase
Completed
team
Zampone architectuur - Inrebo bvba – Stir bvba
photography
Tim Van De Velde

Description

  • nl
  • fr
  • en

Het wijkgezondheidcentrum ‘De Central’ was opzoek naar een uitbreidingmogelijkheid van hun praktijk. Zij hebben hier een antwoord voor gevonden aan de overkant van het bestaande wijkgezondheidscentrum op op de hoek van de Diestsesteenweg met de Richard Valvekensstraat. Een vroeger café werd omgebouwd tot uitbreiding van het wijkgezondheidcentrum ‘De Central’. Beide delen, het bestaande en nieuwe, functioneren als één geheel.

Het voormalige café werd tot wijkgezondheidcentrum verbouwd. De verbouwing bestond uit de renovatie van het hoofdgebouw en de inrichting voor het wijkgezondheidscentrum.

Bij de verbouwing van het gebouw tot wijkgezondheidscentrum is de bestaande gevel grotendeels behouden gebleven, wel is het buitenschrijnwerk vervangen geweest door houten buitenschrijnwerk. De gevel krijgt hierdoor warmte en extra dimentie mee door het creëren van reliëf.

Het gebouw is helemaal verbouwd geweest om als wijkgezondheidcentrum te functioneren. Er is een uniforme vormgeving toegepast binnen het gehele gebouw. In het interieur is gekozen voor warme en lichte materialen in combinatie met leuke kleuraccenten. Dezelfde speelse kleuren komen in het gehele interieur (de tegelvloer, het meubilair, de deuren, de signalisatie,..) steeds terug en worden gebruikt om de oriëntatie van de bezoekers te optimaliseren.

Het hoofdgebouw telt drie bouwlagen met een plat dak. Het binnenkomen gebeurt langs de centrale inkom op de hoek van het gebouw. Hier komen de patiënten binnen en kunnen tijdens het wachten, genieten van een ruime en lichte wachtzaal waaraan de balie is gekoppeld. Op het gelijkvloers bevindt zich ook een grote open ruimte, met een authentiek glasraam, die polyvalent ingezet kan worden. Op het eerste en tweede verdiep bevinden zich de kabinetten van de artsen/verpleegsters en de gesprekslokalen. Ook bevinden hier zich enkele andere technische lokalen zoals sanitair, microruimte,..

Er ontstaat een nieuw functioneel gebouw die voldoet alle alle nodige eisen en die daarnaast ook de beleving van de bezoeker en het personeel centraal zet.

info

client
Wijkgezondheidscentrum de Central vzw
location
Kessel-lo, Leuven
surface
366 m2 m²
period
2017 - 2022
phase
Completed
team
Zampone architectuur - Inrebo bvba – Stir bvba
photography
Tim Van De Velde