Notary office Van De Poel

  • 1004 POE save for web 10
  • 1004 POE save for web 09
  • 1004 POE save for web 08
  • 1004 Poe Web 01
  • 1004 POE save for web 07
  • 1004 POE save for web 06
  • 1004 POE save for web 05
  • 1004 POE save for web 04
  • 1004 POE save for web 03
  • 1004 POE save for web 02
  • 1004 POE save for web 01
1004 POE save for web 01 1004 POE save for web 02 1004 POE save for web 03 1004 POE save for web 04 1004 POE save for web 05 1004 POE save for web 06 1004 POE save for web 07 1004 Poe Web 01 1004 POE save for web 08 1004 POE save for web 09 1004 POE save for web 10
  • 1004 POE save for web 01
  • 1004 POE save for web 02
  • 1004 POE save for web 03
  • 1004 POE save for web 04
  • 1004 POE save for web 05
  • 1004 POE save for web 06
  • 1004 POE save for web 07
  • 1004 Poe Web 01
  • 1004 POE save for web 08
  • 1004 POE save for web 09
  • 1004 POE save for web 10

info

client
Notary Van De Poel
location
Putte
surface
425 m²
period
2010 - 2019
phase
Completed
team
ZAmpone architectuur - Balt Building Engineering
photography
Linde Raedschelders

Description

  • nl
  • fr
  • en

Het notariaat grenzend aan een klassieke notariswoning dient ongeveer twee maal vergroot te worden. Dergelijke schaalverschuiving vraagt om een nieuw evenwicht.
ZAmpone kiest resoluut voor een eigen, hedendaagse vormentaal en materialiteit waardoor het notariaat prominenter naar voor treedt ten aanzien van het woonhuis.
Een luifelstructuur die naar binnen wordt getrokken als zichtbare dakstructuur van het onthaal, vormt de schakel tussen het verbouwde en het nieuwe volume van het notariaat.

De indeling biedt enerzijds de noodzakelijke discretie voor de bezoekers, anderzijds een aangename openheid voor de werknemers.
De twee vergaderzalen liggen elk aan één kant van het onthaal, bezoekers kunnen ,onopgemerkt voor elkaar, komen en gaan.
De kantoorruimte is een kleinschalig open landschap. Twee werkvloeren in de vorm van een split level maken het mogelijk om geconcentreerd te werken en bieden toch voldoende openheid om onderlinge communicatie mogelijk te maken.
Het notariaat is volledig onderkelderd, wat de nodige ruimte bood voor het gigantische archief.

Een patio voorziet de binnenruimten van overvloedig daglicht en natuurlijk groen en maakt het mogelijk om het volume naar de privétuin en de buren relatief gesloten te houden.

Een hoog isolatieniveau, optimale ventilatie met warmterecuperatie, maximaal gebruik van natuurlijk en gezonde materialen, extensieve groendaken, natuurleien en veel hout: doorgedreven ecologische keuzes combineren functioneel comfort en een warme, gastvrije sfeer.

DownloadDownload projectsheet

info

client
Notary Van De Poel
location
Putte
surface
425 m²
period
2010 - 2019
phase
Completed
team
ZAmpone architectuur - Balt Building Engineering
photography
Linde Raedschelders